Cercetari Gamma-7

Cercetari Gamma-7

PROBLEME. CAUTARI. SOLUTII.

Revista „Nauca v Rossii” N 1,.2004 S. G. Denisov, dr. in tehn., Director general al Centrului de Informatica „Gamma-7″ (Moscova)

Preocupati mereu de grijile vietii de toate zilele, nici nu ne dam seama ca ne aflam permanent intr-un mediu electromagnetic agresiv. Acasa, acesta este generat de cuptoarele cu microunde si televizoare, radiomagnetofoane si combine muzicale, toate aparatele electrocasnice;

la servici- de calculatoare si aparate xerox, radiotelefoane si faxuri;

linii electrice de inalta tensiune, mijloace de transport electric, instalatii energetice.

„Smogul” electromagnetic combinat cu radiatie Roentgen, ultraviolete, inflarosii , razele gama ne inconjoara pretutindeni si tot timpul.

Accelerand ritmul progresului omenirea s-a pomenit in cele din urma la limita supravietuirii.

Conform datelor Ministerului Sanatatii din Federatia Rusa, poluarea electromagnetica la intreprinderile industriale din tara depaseste norma admisibila cu 27%, la obiectivele comunale —cu 30%, in transporturi – cu 40 %.

Astazi, componenta totala a radiatiilor electromagnetice pe planeta a crescut de peste 50 de mii de ori (!).

Iata de ce durata vietii omului se reduce, practic nu mai exista copii sanatosi.

Cum dar sa ne protejam de campurile fizice fine (CFF) daunatoare?

La Centrul nostru de informatica se lucreaza de mai mult timp asupra crearii unor aparate speciale convertori CFF. Unul din ele, Neutralizator Gamma-7.N este destinat tocmai pentru protejarea omului contra actiunilor daunatoare a CFF create de instala!iile tehnice.

Solutia la aceasta problema a fost gasita de un grup de savanti rusi in frunte cu academicianul A. F. Ohatrin, fizician bine cunoscut in lume. Solutia a fost Neutralizator Gamma-7.N (care nu are analog in lume) inventat de acesti savanti. Neutralizatorul este un dispozitiv unic in lume, care protejeaza omul de influenta negativa a campurilor electromagnetice (CEM).

Comitetul de stat pentru controlul sanitaro-epidemic a FR a dat un aviz favorabil privind producerea, comercializarea si utilizarea Neutralizator Gamma-7.N. Acelasi lucru l-a confirmat si Comitetul de Stat pentru standarde al FR. Centrul de Medicina a catastrofelor din intreaga Rusie (CMCR) „Zascita” al Ministerului Sanatatii din FR, fiind coexecutant medical la implementarea Neutralizatorului „Gamma-7.N”, efectueaza lucrarile experimentale de cercetare necesare pe baza metodicilor stiintifice fundamentate si evaluarea rezultatelor lor.

Neutralizator Gamma-7.N este in afara oricarei concurente in ce priveste rezultatele aplicarii sale. Totodata, el are o durata de functionare practic nelimitata si poate fi utilizat timp de decenii si inca fara surse de alimentare.

Scopul cercetarii – examinarea influentei Neutralizator Gamma-7.N asupra parametrilor hematologici, biochimici si hormonali ai sangelui la expuneri la radiatii cu frecvente suprainalte de slaba intensitate. Obiectul radiatiei a fost sangele reprezentantilor a unei grupe examinate. Prelevarea sangelui s-a efectuat din vena cubitala in primele ore ale diminetii pana la prima si dupa 40 min. de la ultima expunere la radiatii electromagnetice cu frecventa suprainalta.  S-a folosit analizatorul biochimic SRAS FAX si muitifotometrul  pentru  analiza imuno fermentativa  Multiscan  Labsystems (Finlanda). Datele demonstreaza ca produsul Gamma-7 elimina schimbarile compozitiei sangelui ce apar sub actiunea radiatiilor electromagnetice, cum ar fi reducerea numarului de limfocite, raspunzatoare de asigurarea protectiei imunitare a organismului si secretia diferitor anticorpi, cresterea neutrodinelor segmentare, marcher al solicitarii fizice, emotionale si psihice. De asemenea are loc diminuarea influentei negative a radiatiei electromagnetice asupra metabolismului azotat, metabolismului proteic, metabolismului acizilor nucleici si nucleoproteidelor ce se manifesta prin reducerea efectului de scadere a nivelului de uree, creatinina si acid uric. Neutralizator Gamma-7.N, practic, elimina in totalitate influenta negativa a REM asupra activitatii fermentilor “tinta”- y- glutamiltransferaza,  fosfataza, lactat de hidrogeneaza. S-a descoperit ca produsul impiedica  inhibarea secretiei de hormoni la actiunea radiatiilor -cortizol-adaptogen  principal si prolactina – regulator al starii de stres fizic si al starii emotionale. Aceste date permit considerarea produsului Neutralizator Gamma-7.N ca mijloc de perspectiva in protectia sistemului hipotalamo hipofizar  impotriva actiunii negative a campurilor de natura electromagnetica.  Materiale, privind eficienta Neutralizator Gamma-7.N (pentru tel. mobil). S-au efectuat  o serie de lucrari experimentale cu scopul evaluarii activitatii biologice a radiatiilor tel. mobil ( pe ex. aparatelor Ericsson si Motorola in regim de semnal de apel si evaluarea posibilelor proprietati de protectie a produselor Neutralizator Gamma-7-RT, impotriva radiatilor tel. mobil.  Pentru evaluare s-au folosit  caracteristicile  hematologice  si modelele  de studiu  al comportamentului  animalelor de laborator (soareci). Animalele au fost iradiate in grupe de 10-15 indivizi, amplasarea cornetului de iradiere – sub cusca, in afara zonei de vizibilitate, la  o distanta de 3 cm. Masurarea intensitatii radiatiilor tel. mobil s-a efectuat cu dispozitivul PZ-18.

Rezultate:

un rezultat mult mai semnificativ al cercetarii efectelor biologice ale telefoanelor mobile, in primul rand, este faptul ca diversitatea posibililor parametri de radiatii  ale TM, chiar si de acelasi model, da la diferite distante de baza, pot conduce la diferite efecte biologice datorita acordarii autonome a intensitatii semnalului. Schimbarile compozitiei elementelor sanguine demonstreaza schimbarile semnificative ce au loc in reglarea sistemului imunitar al soarecilor, dar nu si schimbarile provocate de stres in celulele diferitor organe. Acest lucru este demonstrat de o scadere a numarului relativ de limfocite in sangele periferic, ca urmare a actiunii radiatiilor TM, cresterea numarului de bazofile, eozinofile si monocite. La utilizarea produsului Neutralizator Gamma-7-RT se observa o revenire partiala sau totala a indicatorilor relativi de control.

Institutul de cercetare al Ministerului Sanatatii al Federatiei Ruse

Scopul experimentarii: evaluarea preliminara a eficientei folosirii  neutralizatorului  pentru protectia animalelor de actiunea radiatiilor ionizante si neionizate. A fost evaluata neutralitatea cobailor protejati de un dispozitiv neutralizator ce au fost supusi unei iradieri in doza de 7,7 gr. Dupa iradiere animalele au fost tinute in reanimare in conditii standard.

Rezultatele cercetarii:

In grupa animalelor neprotejate au fost inregistrate 5 decese, in grupa animalelor protejate – un deces. dupa 50 de zile a fost pusa in evidenta o activitate mai scazuta ale sistemelor fermentative ale sangelui in grupa animalelor neprotejate fata de cele protejate. A fost remarcata o activitate mai scazuta combinata cu o agresivitate mai mare la cobaii neprotejati, comportarea animalelor protejate nu se deosebeste de cea obisnuita. Dupa 40-45 de zile de observatie in grupa animalelor neprotejate la trei cobai s-a observat o cadere partiala a blanii, in grupa animalelor protejate nu au fost semnalate astfel de semne.

Rezultatele cercetarilor efectuate vorbesc despre actiunea benefica a Neutralizator Gamma-7.N asupra organismului uman, despre influenta pozitiva asupra mersului proceselor bioenergetice, despre incetinirea considerabila a proceselor de imbolnavire.

Din lucrarea de cuvant a academicianului-gerontolog S. N. Matevosean la conferinta gerontologilor din Franga:

Neutralizator Gamma-7.N este folositor pentru persoanele de varsta inaintata, deoarece contribuie la intensificarea procesului de dividere a celulelor si aparitia unor celule noi viabile in locul celor moarte. Utilizarea permanenta a Neutralizatorului ajuta la ordonarea activitatii ritmice sincronice a ceacrelor energetice, inlatura asa-numitul sindrom al oboselii, prelungeste viata si nu viata pur si simplu, ci viata activa a omului.

Neutralizator Gamma-7.N indeplineste nu numai functii de protectie, dar are si un aspect medical al aplicarii, desi aparatul nu poate fi considerat pur medical, ci doar prin mijlocire. Cu toate acestea, rolul aparatului este important la utilizarea lui in tratarea unei serii de boli, mai ales impreuna cu alt aparat al Centrului de informatica „Gamma-7″ Activatorul Gamma-7.A.